pexels-peter-fazekas-1386649

Binnen Nederland op vakantie met je lease auto

Nederlanders kiezen wanneer zij een nieuwe auto nodig hebben steeds vaker voor leasen. Zowel elektrisch als zakelijk leasen zit ontzettend in de lift. En nu we de komende periode nog massaal binnen Nederland op vakantie gaan vragen veel mensen zich af wat de mogelijkheden zijn om op pad te gaan met een lease auto. Anders dan wanneer je naar het buitenland gaat hoef je dit namelijk in veel gevallen niet vooraf te bespreken met de leasemaatschappij, maar dit hangt natuurlijk af van de manier van leasen waar je gebruik van maakt. Dit zijn veel gestelde vragen op een rijtje.

Mag ik mijn zakelijke leaseauto gebruiken voor vakantie?

Wanneer je je lease auto privé gebruikt, zoals bij een vakantie, dien je de kosten hiervan te verrekenen. In de meeste gevallen worden dan door de leasemaatschappij BTW op je rekening berekend. Je betaald dan dus ook BTW voor het privé gebruik van de auto, en dus voor je vakantie. Wanneer je meer dan 500 kilometer per jaar privé gebruik maakt van de leaseauto zal je daarnaast ook bijtelling moeten betalen.

Controleer je auto

Je vakantie wil je natuurlijk het liefst zorgeloos doorbrengen. Hoewel reparatiekosten vaak inbegrepen zitten in leasecontracten, wil je toch je vakantie niet laten verpesten doordat je met pech langs de weg komt te staan. Door vooraf je leaseauto te controleren verklein je de kans op pech onderweg aanzienlijk. Controleer bijvoorbeeld het oliepeil, de ruitenwisservloeistof en de bandenspanning. Zo kan je al de nodige problemen onderweg vooraf voorkomen.

Kan ik met mijn elektrische auto op vakantie?

Dit kan zeker! Lees wel even de voorwaarden voor privé gebruik van je lease auto. Elektrisch leasen is populair en binnen Nederland wordt hier dan ook goed op ingespeeld. Het aantal plekken waar je je auto kan opladen is flink gestegen. Daar komt bij dat je binnen Nederland met 1 pas bijna overal terecht kan. Dit is anders dan wanneer je een vakantie boekt buiten de landgrenzen, dan heb je vaak andere laadpassen nodig die je ruim van te voren dient aan te vragen. Daarnaast zijn er veel apps die laten zien waar elektrische laadpalen te vinden zijn en hoeveel stroom deze leveren.