pexels-photo-164041

De mooiste stranden van Griekenland

 

Wil jij graag wat nieuwe reis inspiratie op doen? Dan zit je hier goed! We hebben de leukste travel updates over de allerleukste reisbestemming van dit jaar voor jou op een rijtje gezet. Wist je namelijk dat Griekenland één van de populairste reisbestemmingen van 2019 gaat worden?

Dit prachtige land met overheerlijk eten, een vriendelijke lokale bevolking en adembenemende stranden is the place to be dit jaar.

Verruil de Nederlandse wintermaanden of de onvoorspelbare zomer voor een heerlijke vakantie naar de Griekse kust. De Griekse kust heeft een aantal prachtige stranden die wij hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet.

  1. Shipwreck beach in Zakynthos

Griekenland heeft heel veel mooie stranden, maar de grote favoriet blijft toch wel zonder enige twijfel het Shipwreck beach op Zakynthos. Het Shipwreck beach is niet alleen het bekendste strand van Zakynthos, maar ook zeker het allermooiste strand. Met het azuurblauwe water en de indrukwekkende rotswanden is dit strand zeker een bezoek waard. Je moet er wel wat voor over hebben, je kunt er enkel per boot komen maar wanneer je je bestemming bereikt hebt, heb je ook wat. Een prachtig wit strand en water zo helder dat je alle kleurrijke visjes die gezellig met je mee zwemmen zonder enige moeite kunt zien.

  1. De Vulkanische stranden van Santorini

Santorini staat vooral bekend om de karakteristieke smalle straatjes vol met witte gebouwen en blauwe accent daken in de straten. Maar wist je dat Santorini ook een prachtig stranden had? Omdat Santorini een vulkanische oorsprong heeft kun je vele bijzondere stranden vinden zoals nergens anders in Griekenland. Een voorbeeld hiervan zijn de zwarte lavastranden. Van de lavastranden is Vlychada de meest toeristische. Dit is een grijs strand. Loop je een klein kwartiertje richting het oosten zul je het strand van Akrotiri bereiken. Dit is een roodkleurig lavastrand.

  1. Elafonissi Beach in Kreta

Op het meest zuid westelijke stuk van Kreta kun je het beroemde Elafonissi beach vinden. Dit strand bestaat uit verschillende kleurrijke baaien. Het zand op Elafonissi varieert van parelmoer wit tot pastel roze. Het Elafonissi beach is ook heel erg geliefd bij plaatselijke Griekse toeristen. Hou je van snorkelen? Dan is dit strand ook uitermate geschikt. Door het helderblauwe water zul je alle vissen goed kunnen zien.