oia-416136_1920

Grieks leren tijdens een vakantie in Griekenland

Altijd al gek op talen en dan in het bijzonder de Griekse taal en Griekenland geweest?

Ontdek je graag nieuwe dingen en vind je ook dat je een land pas echt leert kennen als je met de mensen in hun eigen taal kunt spreken?

Wil je de mooie stranden bezoeken en indruk maken op de lokale bevolking door een gesprekje in hun moedertaal aan te knopen?

Kijk dan eens of een cursus Grieks niet iets voor jou is!

Op deze site vind je ook nog een bron van nuttige informatie over dit populaire vakantieland, als je je eerst meer wilt verdiepen in het land zelf.

Kies de manier van leren die bij jou past!

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om Grieks te gaan leren, afhankelijk van je wensen en hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Maar een van de meest relaxte opties, is toch wel door middel van afstandsonderwijs.

Het geeft je een ongekende vrijheid in hoe jij studeert, naast je baan, je opleiding, je hobby’s en je kunt dus zelfs op vakantie doorstuderen!

Genieten in de zon en van het mooie landschap en meteen oefenen als je je eten en drankjes besteld in het Grieks.

Hoor je in gedachten de vrolijke sirtaki al, oftewel klinkt dit echt als muziek in jouw oren?

Misschien is Grieks leren in Griekenland dan wat voor jou.

Een thuisstudie, welke keuze maak je?

Met een thuisstudie kun je snel aan de slag.

De eerste stap is het kiezen welke opleiding je wilt, want er zijn er een aantal die Nieuwgrieks aanbieden.

NHA, Laudius, of een LOI studie zijn allemaal een goede keuze. NHA biedt tevens nog een gevorderden cursus aan.

Dus als je echt de smaak te pakken hebt gekregen en na de beginnerscursus door wilt gaan voor extra verdieping van je kennis, of als je beroepsmatig vaak contact hebt in het Grieks, is dit heel geschikt.

Voor de beginnerscursus heb je bij alle drie de aanbieders geen vooropleiding nodig en je leert precies de dingen die je op vakantie en in het dagelijkse leven nodig hebt, zonder overbodige poespas.

Je studie reist met je mee!

Een bekend voordeel van afstandsonderwijs, is natuurlijk dat je studeert in je eigen tempo.

Alle aanbieders hebben een gemiddelde studieduur op hun site vermeld, die je kunt aanpassen naar hoeveel tijd jij vrij kunt maken voor je taalcursus.

Je krijgt audiomateriaal en spreek- en luisteropdrachten, zodat je ook hoort hoe dingen uitgesproken worden door native speakers.

Ook hebben de aanbieders allemaal een digitale leeromgeving waar je de opdrachten in kunt leveren en feedback krijgt van een docent, waar je ook vragen aan kunt stellen.

Zo studeer je op afstand, maar niet alleen.

En dit brengt natuurlijk nog een heel groot voordeel met zich mee.

Afstandsonderwijs heeft geen begrenzing aan de fysieke afstand, dus je kunt je opleiding echt met je mee op reis nemen!

Mee op reis met een goede voorbereiding

Heb je een mooie bestemming gekozen, of heb je nog wat meer inspiratie nodig voor bestemmingen. Kijk dan ook in deze blog over de populairste Griekse vakantiebestemmingen.

Als je een vakantiebestemming hebt gekozen, bekijk je meestal eerst welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn, welke stranden je echt wilt zien en welke oude dorpjes je wilt bezoeken.

Dit hoort allemaal bij de vakantie voorpret, maar het werkt natuurlijk ook heel goed, als je thuis alvast begint met de studie.

Zo zorg je dat je al wat basiskennis hebt om meteen bij aankomst het geleerde uit te testen!

Een taxi aanspreken op het vliegveld, of inchecken in je hotel of appartement in het Grieks? Geen probleem, dankzij jouw opleiding.

En op vakantie neem je de taalcursus makkelijk mee in je koffer. Je hoeft niet te zeulen met zware boeken, omdat ze naast de papieren lesstof, de materialen ook digitaal aanbieden.

Lekker op een terrasje met je tablet huiswerk maken dus en meteen je opdrachten uitproberen in real life.

Ben je helemaal enthousiast geworden om de Griekse taal thuis en op vakantie te gaan leren? Klik hier voor meer informatie.