spanje

Het welkbekende toeristenland Spanje

Spanje is een van de grootste landen van het werelddeel Europa. Spanje is een land met een mediterraan klimaat. Als een land een mediterraan klimaat heeft, kunnen de tempraturen in de zomer erg oplopen. In de winter kunnen er enkele regenbuien vallen en kan het een beetje frisjes zijn. Het klimaat is een van de grootse redenen voor toeristen op naar Spanje op vakantie te gaan. Spanje bestaat uit verschillende steden, waaronder Madrid, Barcelona en Sevilla. Overnachten gebeurt vaak in een hotel, maar de laatste jaren zijn vakantiehuizen ook heel populair geworden.

Vakantiehuizen in Spanje huren

Een vakantiehuis kopen is een droom van bijna iedereen, maar wat is het duur. Ook is het best wel zonde, want je bent er niet altijd. Daarom kun je ervoor kiezen om een vakantiehuis in Spanje te huren. Vooraf bepaal je hoelang je wilt verblijven. Dit kan 2 weken zijn, maar ook een paar daagjes.

Er zijn verschillende soorten vakantiehuizen, villa’s en dorpshuizen. Een villa is luxer dan een huis en heeft vaak ook meer faciliteiten, voorbeelden zijn een zwembad, sauna of een grote tuin. Jongeren huren vaak een huis, omdat het goedkoper is en voor de ligging. Daarom kiezen ze meestal ook voor een wat kleiner huis. Ouderen huren meestal dorpshuizen, die wat meer afgelegen liggen en veel natuur hebben. Vaak worden er boswandelingen gemaakt en maken ze foto’s van het prachtige landschap.

Veel meer mensen huren tegenwoordig een vakantiehuis, hierbij wordt vaak rekening gehouden met de ligging. Voor gezinnen is het ook heel handig, omdat je de kinderen goed in de gaten kunt houden. Ook zijn er vaak stranden op loopafstand en dat is toch ideaal!

Stranden in Spanje

Spanje heeft heel veel wonderbaarlijke stranden en omdat er zoveel zijn, is er altijd wel eentje in de buurt van jouw vakantiehuis. De meest bekende stranden zijn, Playa de Ilsa, Cala de Sa Calobra en Cala Saona. Op deze stranden kun je meer dan alleen zonnen en zwemmen. Je kunt allerlei avontuurlijke dingen doen, waaronder wandelen, surfen. Ook kun je een boottocht maken en genieten van het prachtige uitzicht. Vergeet niet onderweg foto’s te maken, want het uitzicht is geweldig. Ook zijn er diverse strandrestaurants waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *