creditcard-buitenland

Is het hebben van een creditcard in het buitenland een must?

Veel mensen vragen zich vaak af of ze een creditcard mee moeten nemen naar het buitenland. Enerzijds voldoet een pinpas ook als betaaloptie, maar aan de andere kant is een creditcard vaak onmisbaar in bepaald situaties. Laten we eens enkele situaties bekijken waarin een creditcard wel en niet noodzakelijk is.

Auto huren

Bij het huren van een auto in het buitenland wordt bijna altijd om een creditcard gevraagd. Dit heeft te maken met de veiligheid en eventuele gevolgen voor de schade aan een auto. Op die manier kan de verhuurder dan eenvoudig de kosten doorberekenen voor de creditcard van de huurder. Echter zijn er ook bedrijven waar je met andere betaalopties een auto kunt huren. Je hebt dan de keus om met een pinpas, contant of met een creditcard te betalen. In deze situatie is het dus verschillend of je er echt één nodig hebt.

Hotel boeken

Voor het boeken van een hotelkamer wordt ook soms een creditcard gevraagd. Wanneer je van tevoren een reis boekt via een Nederlandse operator heb je vaak geen creditcard nodig, maar als backpacker of wanneer je onverwachts ergens moet overnachten is het vaak wel noodzakelijk om hiermee te betalen. In de situatie kan je dus beter wel een creditcard meenemen voor onverwachte gebeurtenissen. Je weet namelijk nooit wat er allemaal kan gebeuren.

Aankopen doen

Voor het doen van aankopen is het wel raadzaam om een creditcard mee te nemen, al hangt dit wel af van het land waar je verblijft. In de Verenigde Staten is het niet hebben van een creditcard haast ondenkbaar, terwijl dit in Europa een stuk minder populair is. Anderzijds is het voor onverwachte aankopen altijd handig om er één op zak te hebben. Bovendien wordt het bedrag dan niet gelijk van je rekening afgeschreven, maar gebeurt dit pas aan het eind van de maand. Het is dus goed om tijdens het winkelen altijd een creditcard bij je te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *