foto

De 3 leukste bezienswaardigheden in Cambodja

Cambodja, een land dat bij vele backpackers hoog op de lijst staat en jaarlijks duizenden toeristen aantrekt van nover de hele wereld. Wanneer je reis naar Zuidoost Aziƫ in het vooruitzicht hebt, mag Cambodja eigenlijk niet op je lijst ontbreken.

Maar wat kun je zoal doen in Cambodja? Ontzettend veel. Om het je echter makkelijk te maken hebben we kort voor je de drie leukste bestemmingen (in onze ogen natuurlijk) voor je op een rijtje gezet. Deze spots mag je echt niet missen!

  1. Angkor Wat

De mooiste tempels van heel Azie vind je volgens vele in Cambodja, namelijk bij het beroemde tempelcomplex Angkor Wat. Samen met de tempels van Bagan in Myanmar zijn dit zeker de meest indrukwekkende tempels die je tijdens je reis zult tegenkomen.

Bagan is misschien iets imposanter, maar de tempels van Angkor Wat zijn mooier behouden gebleven. Wanneer je naar Cambodja gaat moet je Angkor Wat absoluut bezocht hebben.

  1. Koh Rong

Naast prachtige tempels heeft Cambodja nog veel meer te bieden. Zo heeft het land ook bijzonder mooie stranden. De meest bekende zijn misschien wel de stranden van de Koh Rong eilanden.

Hier krijg je echt het gevoel op een tropisch eiland te zijn (wat je eigenlijk ook gewoon bent natuurlijk!). Het zand is wit en het water super helder. De eilanden zijn populair bij backpackers en er worden dan ook veel feesten georganiseerd. Ook Koh Rong moet zeker op je lijstje staan.

  1. Kampot

Een klein stadje in Cambodja is Kampot. Dit is onze geheime tip op deze lijst, nog niet veel backpackers hebben deze plek namelijk ontdekt, of ze slaan hem over.

Kampot is echter een heel indrukwekkend stadje omdat je hier nog heel goed de sporen van de Franse kolonisatie kunt zien. Zo zijn de huizen volledig in de Franse stijl gebouwd en is alles nog vrijwel volledig intact gebleven. Ga je naar Cambodja reizen, mis Kampot dan niet!

Met deze drie tips wordt jouw reis naar Cambodja zeker een succes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *