carnaval in Nederland

Leukste steden in Nederland om carnaval te vieren

Carnaval is een hele happening. Er zijn een aantal plaatsen in Nederland waar het dak er helemaal afgaat. Uiteraard wordt er wel verwacht dat als je deze plaatsen opzoekt, je ook echt feest viert zoals de zuiderlingen dat ook doen. Begin dus bij het begin en dat is: carnavalskleding kopen. Wanneer je jouw outfit hebt uitgezocht kan het feest officieel beginnen. Er zijn een aantal plaatsen in Nederland waar je écht moet zijn wil je carnaval vieren. Hierbij een top 6 van de beste carnavals plaatsen:

#1 Maastricht

Op nummer 1 staat Maastricht. Dit wordt dan ook wel dé carnavalsstad genoemd. Mensen komen van over het hele land naar Maastricht om daar een flink potje te feesten en dat is natuurlijk niet zonder reden.

#2 Den Bosch

Op nummer 2 staat Den Bosch. Ook Den Bosch is een geliefde carnavals plaats. Carnaval is een feest waar de mensen uit Den Bosch het hele jaar naar uitkijken. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat als het eenmaal zover is, dat het helemaal daar helemaal losgaat.  

#3 Breda

Voor wanneer optochten jouw ding zijn dan moet je in Breda zijn. Overdag kun je genieten van de optochten en daarna door naar het echte feest. Breda trekt veel carnavalsbezoekers aan vanwege de centrale ligging in het land. 

#4 Sittard

Voor een grote opening van het carnavalsfeest moet je in Sittard zijn. Met zo’n 15.000 man wordt het feest ingeluid met het Kanon van ’t Balkon waarna de het feest helemaal losbreekt. Dat wil je zeker niet missen.

#5 Eindhoven

Niet voor niets hoor je vaak: Eindhoven de gekste, wat dat zijn ze. De dag wordt afgetrapt met een optocht waarna het echte feest kan gaan beginnen. Tot in de late uurtjes zal je carnavalsgangers vinden bij ‘de mert’ in Eindhoven.

#6 Tilburg

Tilburg trapt zijn carnavalsgekte af met een kroegendwèèltocht waarbij ze zoveel mogelijk kroegen langsgaan. Degene die alle kroegen langs is gegaan krijgt een batch op zijn kleding gespeld. De volgende dag kan het feest echt beginnen. 

Een feestoutfit maakt het helemaal af

Een carnavalsfeest is natuurlijk niet compleet zonder een toffe outfit. Deze kun je kopen bij een carnavalswinkel. Hier heb je een brede selectie aan ontzettend veel verschillende soorten kostuums voor elke gelegenheid. Hoe ga jij dit jaar verkleed?