stadium-323795_1280

Manchester, een goed alternatief voor voetbalhoofdstad Londen

Met meer dan 10 voetbalclubs wordt Londen ook wel de voetbalhoofdstad van Europa genoemd. Prachtige clubs als Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur met allen een rijke historie komen uit deze wereldstad. Het is dan ook niet voor niks dat honderden voetbalfans iedere week de oversteek maken om een van deze voetbalclubs te bezoeken, vaak in combinatie met een citytrip Londen. Maar wat als je Londen al hebt gezien?

Voetbalstad Manchester

Een goed alternatief voor Londen is Manchester. In Manchester vind je twee van de grootste voetbalclubs ter wereld uit: Manchester United en Manchester City. Je bezoek aan Manchester kun je goed combineren met een compleet voetbalweekend. We leggen je graag uit hoe je dat doet!

 Wat te doen tijdens het voetbalweekend Manchester

Stadiontour Etihad Stadium en Old Trafford

Om alvast in de stemming te komen raden we je aan om de dag voorafgaand aan de wedstrijd een stadiontour te plannen bij de club die jij gaat bezoeken. Tijdens de stadiontour kom je op plekken van het stadion die voor de meeste mensen niet bereikbaar zijn. Tijdens de stadiontour kom je op plaatsen als: de kleedkamer, perskamer, dug-out en betreed je het veld via de spelerstunnel. Na het doorlopen van het stadion heb je meer gevoel gekregen bij de club en krijg je alleen maar meer zin in de wedstrijd.

Voetbalmuseum: National Football Museum

Het ‘National Football Museum’ is het grootste voetbalmuseum ter wereld en staat natuurlijk niet voor niks in Manchester. Het museum vertelt over de rijke historie van met name het Engelse voetbal, ligt centraal gelegen in Manchester en is daarnaast gratis te bezoeken. Wat houdt je dan nog tegen?

Voetbalwedstrijd Manchester United of Manchester City

Hoofdactiviteit van je voetbalreis naar Manchester is natuurlijk een bezoek aan Manchester United of Manchester City. Mocht je een unieke Engelse voetbalbeleving willen ervaren kies dan zeker voor Manchester United. Wil je veel goals, verzorgd voetbal en sterren als Sergio Agüero en Kevin de Bruyne live zien in een nieuw stadion? Bezoek dan het sterrenteam van Pep Guardiola: Manchester City.

Pak de trein naar Liverpool

Wat veel mensen niet weten is dat je vanaf Manchester binnen 30 minuten in hartje Liverpool staat. Het is dan ook niet zo gek idee om een dag na het bezoek van een wedstrijd in Manchester af te reizen naar deze voetbalstad en hier een stadiontour te plannen bij Liverpool FC of Everton. Als je het juiste weekend uitzoekt is het combineren zelfs mogelijk van een wedstrijd in Manchester en in Liverpool!

Vele mogelijkheden voetbalreis Manchester

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden om een voetbalreis naar Manchester tot een ultiem voetbalweekend te maken. Naast Liverpool liggen er rondom Manchester nog een aantal klassieke Engelse voetbalclubs. Denk hierbij aan:

  • Wigan Athletic
  • Huddersfield Town
  • Burnley
  • Leeds United

De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Je kunt het zo gek maken als jezelf wilt! 😉

Ook leuk om mee te pakken..

Hondenraces Manchester in het Greyhound Stadium

In het Greyhound Stadium in Manchester worden wekelijks hondenraces gehouden. De combinatie van een hapje, drankje en het plaatsen van een weddenschap maken een avond op de renbaan enorm leuk om een keer te bezoeken.

Legoland Manchester

Het Legoland discovery center in Manchester is ook zeker een bezoek waard. Je vindt er onder meer de Lego fabriek tour, een 4d bioscoop die je op een mooie en indrukwekkende manier kennis laat maken met het ontstaan van Lego. Na je bezoek aan Legoland Manchester kun je de dag even rustig doornemen in het LEGO cafe!

Het nachtleven in Manchester

In Engeland staat Manchester ook wel bekend als ‘Madchester’. De stad kan in de nacht werkelijk uit zijn voegen schieten wanneer het nachtleven op gang komt. Verschillende kroegen, cafes, pubs en discotheken zijn open tot in de late uurtjes.

Cricket Ground Old Trafford

Op een kleine kilometer van Old Trafford vind je het Old Trafford Cricket Ground. Al sinds 1857 wordt hier de populaire sport Cricket beoefend. Een bezoek aan deze, voor Nederlanders vaak onbekende, sport is zeker een aanrader. Het gokken ronden de wedstrijd en de vele scores die worden gemaakt, maakt het een zeer interessante en leuke sport.