north-sea-3899411_1920

Populairste bestemmingen in Nederland

We staan er niet altijd even vaak bij stil, maar ons kleine kikkerlandje heeft veel te bieden. Naast de mooie grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht doen ook de kleine steden het goed. Zo was Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa in 2018. Welke plekken je echt nog een keer moet bezoeken? Ontdek het hieronder.

Toerisme leeft

Nederland trekt ieder jaar veel toeristen aan. Hoewel het lijkt alsof ze zich allemaal in Amsterdam bevinden is niets minder waar. Ook andere plaatsen zijn populair onder de toeristen. Het voordeel van Nederland is dat alles in minder dan een dag te bereiken is. Toeristen kunnen simpelweg landen op Schiphol Airport en via auto huren Amsterdam rechtstreeks een auto bemachtigen. Vanuit daar kunnen ze in principe elke hoek van Nederland verkennen.

Een stedentrip geeft diversiteit weer

Eén van de meest voorkomende autotripjes is toch wel een stedentrip. Indien toeristen hier langer dan een week zijn, kunnen ze heel veel steden mee pakken. Met auto huren Rotterdam of Amsterdam kunnen de toeristen in ieder geval alle kanten op. Naast de grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag doen kleinere steden het dus ook goed. De meest ideale stedentrip zou zijn dat je in iedere provincie één of twee steden bezoekt. Je krijgt zo in een korte tijd een redelijke goede indruk van de diversiteit die zich in Nederland begeeft. Hiermee wordt niet alleen de diversiteit van mensen, maar ook cultuur en taal bedoeld. Voor zo’n kleine landje zijn er toch aardig wat dialecten te onderscheiden, waarvan de één minder goed verstaanbaar is als de ander.

Ook divers landschap

Steden in Nederland kunnen ook divers zijn. Zo is Almere meer een moderne stad met een hypermodern winkelcentrum, terwijl Den Bosch over een oud winkelcentrum beschikt. Toch zul je de diversiteit in het landschap pas echt ontdekken als je ook het platteland wat meer bezoekt. Waar je in Friesland veel vlak landschap ziet dat verder rijkt dan je neus lang is, zul je in Limburg meer gebergten tegenkomen. Het is een bijzondere ervaring om te zien dat het landschap in slechts 2,5 uur rijden toch zo van elkaar kan verschillen.

De eilanden zijn een geval apart

De Waddeneilanden zijn razend populair bij toeristen. In totaal zijn er 5 eilanden, namelijk Texel, Schiermonnikoog, Ameland, Vlieland en Terschelling. Texel is via Den Helder te bezoeken en de havens van de andere eilanden begeven zich in de provincie Friesland. De Waddeneilanden hebben een geheel eigen natuur met duinen, witte stranden en bossen. De eilanden brengen een geheel andere sfeer met zich mee, maar zijn toch onderdeel van het land. Zeker de moeite waard om te bezoeken dus.

Al met al, heeft Nederland veel te bieden. Zowel oude als nieuwe steden, vlakke als ongerepte natuur, stranden en bossen. Dit is voor een toerist een geweldige ervaring, maar ook voor menig Nederlander kan het land nog voor verrassingen zorgen.