indonesie reizen

Prachtig natuur van Indonesië

Indonesië, een land dat bekent staat om zijn fijne klimaat, Nederlands historie, lekker eter en bovenal prachtige natuur! Indonesië heeft een enorme diversiteit aan natuur. Vulkanen, jungles, oceanen, meren en wildlife. Alles is te vinden in Indonesië.

Vulkanen

Op de verschillende eilanden van Indonesië zijn verschillende vulkanen. Er zijn nog een aantal actieve vulkanen, maar ook veel die niet meer actief zijn. Indonesië is een uitstekend land om zo’n vulkaan van dichterbij te bekijken. Overal in Indonesië zijn er wandelmogelijkheden om vulkanen te beklimmen. Eén van de beroemdste vulkanen in Indonesië is de Toba vulkaan. Deze vulkaan is gelegen op het eiland Sumatra en is zeker de moeite waard om te beklimmen. Tijdens de wandeltocht kom je al enorm veel hoogtepunten tegen en na de beklimming kan je een frisse duik nemen in de vulkaanmeer genaamd Toba meer.

Jungle

Indonesië staat ook bekend om zijn enorme jungle wouden. De jungles kan je vinden op verschillende eilanden, maar wij raden het eiland Borneo aan. Hier zijn de jungles vrijwel onaangetast en wordt een deel van het geld wat je besteed op deze reizen weer gebruikt voor het behoudt van de Jungle.

Orang-oetangs

De jungles in Borneo zijn het thuisfront voor vele dieren. Wellicht de bijzonderste is toch de Orang-oetang. Deze met uitsterven bedreigde diersoort is hier in het wild te vinden. Je kan met een gids de jungles in om deze prachtige dieren te spotten. Hierbij worden de dieren niet verstoord of aangetast in hun doen en laten.

Oceaan

Indonesië is natuurlijk omgeven door oceaan. Wanneer je een bezoek brengt aan Indonesië kan je hier natuurlijk niet omheen. Je vindt in Indonesië dan ook de mooiste stranden en baaien die je je kan voorstellen. Uitgestrekte verlaten eilanden met witte zandstranden, maar ook op de bewoonde eilanden zijn prachtige stranden te vinden. Zo heb je op de Gili Eilanden wereldberoemde stranden waar je heerlijk kan vertoeven.

Snorkelen en duiken

Op de Gili eilanden vindt je niet alleen de mooiste stranden, het is ook een prachtige locatie om de onderwaterwereld te ontdekken. Vanaf het strand vindt je hier de mooiste en kleurrijkste vissen en andere waterdieren. Het water om de Gili eilanden is dan ook één van de beste plekken in de wereld om dit te doen!

Footprint Travel

Mocht je nu een reis willen maken naar Indonesië, dan raden wij Footprint Travel aan. Footprint Travel is een reisbureau die uitsluitend duurzame reizen aanbiedt. De lokale bevolking wordt zoveel mogelijk gestimuleerd en betrokken tijdens jouw reis. Daarnaast zijn alle excursies milieu- en diervriendelijk. Bekijk de Indonesië reizen van Footprint Travel!