warm-2798864_1920

Reizen en backpacken

Backpacken is voor iedereen

Als je er een tijdje tussenuit wilt is backpacken een goede optie. Net als een lage reis neem je vaker de tijd voor de mooiste bestemmingen. Daarmee is een backpackvakantie anders dan een korte vakantie of weekendje weg. Dit kan overigens ook zeer ontspannend zijn, maar backpacken geeft een gevoel van vrijheid. Naast dit vrije gevoel levert backpacken ook andere voordelen op. Denk aan het feit dat je veel andere reizigers ontmoet en het eenvoudig is om low budget te reizen. Als derde vertellen we graag uit ervaring dat je met backpacken meer ziet van de omgeving dan wanneer je er een paar dagen bent.

Backpacken Azie

Tegenwoordig kun je overal ter wereld gaan backpacken. Zo is het onder jongeren populair om naar Australië of Nieuw Zeeland te gaan. Maar vergeet zeker Azië niet. Er zijn veel landen in Azië waar het erg eenvoudig en leuk is om er te gaan backpacken. Bekende backpacklanden zijn Vietnam, Thailand en Cambodja. Heb jij Halong Bay in noord Vietnam al eens gezien? Of heb jij wel eens Bangkok of de vele tempels bezocht in Thailand? Veel reizigers delen hun reiservaring en schrijven leuke verhalen over de mooiste bestemmingen. Deze verhalen vinden backpackers online. Het is ook een leuke manier om zelf je ervaringen een plek te geven en niet te vergeten.

Paklijst backpacken

Voordat je gaat backpacken is het handig om het een en ander van te voren te regelen. Een normale reis is niet zo spannend. Als je voor lange tijd gaat backpacken is een goede voorbereiding toch wel handig. Denk aan het regelen van een visum en het bij elkaar zoeken van de spullen die je mee gaat nemen. Daarom is ook een goede rugzak van belang. Er zijn veel paklijsten en andere checklijsten te vinden online die je verder kunnen helpen. Vergeet als backpacker ook niet om een goede reisverzekering af te sluiten die dekking heeft in het land van bestemming.

Wereldreis

Backpacken is een leuke manier om de wereld te zien. Heb je altijd al een wereldreis willen maken? Dan kun je beginnen met een backpackreis voor enkele weken. Als het bevalt en je budget laat het toe, kun je altijd verder gaan. Op deze manier kun je beetje bij beetje de wereld ontdekken op een vrije en ontspannen manier. Backpackers zijn immers over het algemeen relaxte mensen.