australie-backpacken

Waarom backpacken in Australië?

Wie aan backpacken denkt, denkt eigenlijk ook direct aan Australië. Dat is aan de ene kant heel vreemd, omdat backpacken ook in tal van andere landen mogelijk is, maar aan de andere kant is het ook heel gemakkelijk te verklaren. Het is namelijk zo dat Australië verreweg het meest populaire land is voor backpackers. Mensen die gaan backpacken in Australië hebben hier allemaal een eigen reden voor. Dit zijn de meest belangrijke redenen om te gaan backpacken in Australië.

De spanning opzoeken

slangEr zijn altijd mensen die de spanning zoeken in de dierenwereld. Denk ook aan beroemdheden als wijlen Steve Irwin. Voor meerdere backpackers is deze vorm van spanning een goede reden om te gaan backpacken in Australië. Je komt hier krokodillen en haaien tegen, maar tijdens een wandeling door de prachtige natuur kan je ook zomaar stuiten op een giftige slang of spin.

Op zoek naar jezelf

Backpackers gaan in de meeste gevallen helemaal alleen naar Australië. De reis is natuurlijk altijd op de eerste plaats bedoeld om iets van de wereld te zien, maar het backpacken in Australië is voor velen ook een reis naar zichzelf. Veel backpackers willen zichzelf vinden door volledig op eigen benen te staan. Dit is natuurlijk ook het geval tijdens het backpacken in Australië. Je moet zelf je weg zien te vinden in een land waar een andere taal gesproken wordt. Je moet zelf voor werk zorgen om rond te kunnen komen en je moet zelf steeds opnieuw onderdak zien te vinden.

Een moment om te oriënteren

Backpacken in Australië is vaak ook een moment van oriëntatie. Zo kiezen veel jongeren ervoor om na de middelbare school of na een eerste vervolgopleiding voor een bepaalde periode te gaan backpacken in Australië. Even rust na alle examenstress, maar ook de tijd om voor jezelf te gaan ontdekken wat je volgende stap naar de toekomst zou moeten zijn. Wil je gaan werken, wil je nog een opleiding gaan volgen, wil je later de bouw in of misschien toch de zorg? Veel jongeren weten nog niet goed hoe de toekomst eruit moet komen te zien, en dan is een bedenktijd in de vorm van backpacken in Australië natuurlijk ideaal.

Vrienden maken op internationaal niveau

backpackNatuurlijk is het backpacken in Australië ook ideaal om nieuwe contacten te leggen. We hebben het dan niet alleen over contacten met Australiërs. Tijdens het backpacken verblijf je vaak in voordelige hostels. Dit doen niet alleen de Nederlandse backpackers, maar ook backpackers uit onder meer China, Korea, België, Engeland, Spanje, Schotland, Ierland, Zweden, Japan en Duitsland. Het is bijzonder gezellig om met zoveel verschillende backpackers in een hostel te verblijven en je maakt vaak vrienden voor het leven.

De unieke ervaringen

Veel backpackers kiezen voor Australië om de ruime mogelijkheden om spannende ervaringen op te doen. Zo zijn er in het land ontzettend veel mogelijkheden om op de meest indrukwekkende plekken te gaan bungeejumpen, te gaan skydiven, te gaan raften of bijvoorbeeld om te gaan scuba diven. Natuurlijk kiezen surfliefhebbers ook met alle liefde voor het backpacken in Australië. Backpacken in Australië is dan ook een geweldige keuze voor de echte adrenalinejunks.

Relatief voordelig

Een reguliere vakantie in Australië is behoorlijk prijzig, zeker als je er wat langer wilt verblijven. Echter, backpacken in Australië is aanzienlijk voordeliger. Als je alle kosten bij elkaar optelt, dan betaal je in Australië helemaal niet zoveel meer dan in Nederland voor je gewone levensstijl. In Nederland koop je ook boodschappen, ga je ook feesten en moet je huur betalen. Stel dat je voor de duur van acht maanden gaat backpacken in Australië, dan ben je ongeveer 10.000 euro kwijt. Dit komt neer op 1.250 euro per maand. Je hebt dan wel werkelijk alles bekostigd, van vliegreis tot vervoer in het land zelf en van hostels, eten en drinken tot je visum en eventuele cursussen.

3 reacties op “Waarom backpacken in Australië?

  1. Prachtig land. Maar toch vind ik Nieuw-Zeeland mooier. Het is misschien ook maar net waar je voorkeur ligt. Ik houd veel van natuur. Daarom vind ik dat NZL me net wat meer te bieden heeft dan Australie. Maar de mensen in Australie zijn relaxter. Supervriendelijk!

    • Hoi Steffo. Ja, Nieuw-Zeeland is ook een prachtig land. Ik moet zeggen dat ik daar eigenlijk maar 2 weekjes geweest ben. Te kort om het land goed te leren kennen. Volgend jaar wil ik weer een verre reis maken. Nieuw-Zeeland is één van de opties.

  2. Pff ja helemaal mee eens. Ik ben vorig jaar voor 5 maanden naar Australie. Heb er heel veel nieuwe vrienden ontmoet.

    100% dat ik nog een keer terugkom in dit heerlijk relaxte en prachtige land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *