high tea in Assen

Wat te doen in Assen: tips van een local

Dat Assen de hoofdstad is van Drenthe en de thuishaven voor de jaarlijkse TT, dat is bij de meeste mensen natuurlijk wel bekend, maar wist jij dat Assen je nog veel te bieden heeft dan alleen dat? Omdat we het idee hebben, dat Assen een beetje een ondergeschoven kindje is bij de rest van veel soortelijke steden, hebben we een aantal tips voor je, die je gegarandeerd een leuke dag bezorgen. Dus sta jij op het punt om een weekendje of een weekje weg te gaan, dan is er in Assen voldoende te beleven om je tijd hiermee te kunnen vullen. Uiteraard is dit ook de perfecte mogelijkheid voor een dagje uit. Kortom, Assen heeft je genoeg te bieden, wat dit allemaal is vertellen we je hier.

Het Drents Museum

Wanneer jij in Assen bent, dan kun je natuurlijk niet zomaar zonder een kijkje te nemen het Drents museum voorbij lopen. Dit is een prachtig museum, wat volstaat met allerlei verschillende tentoonstellingen. Niet voor niets is dit museum immens populair bij zowel jong als oud. Naast de verschillende grote kunstwerken welke je hier kunt vinden, zijn er ook allerlei prachtige eigen werken zoals ‘het meisje van Yde’. 

High Tea

Wat is er nu leuker, dan wanneer je door de stad heb geslenterd even bij te komen onder het genot van een heerlijk kop verse thee, met daarbij allemaal lekkere versnaperingen. Een high tea is dus de perfecte manier om dit te kunnen doen. Een high tea in Assen is bijvoorbeeld de perfecte manier om na een paar uur te hebben gelopen door de stad, even helemaal tot rust te komen. Uiteraard zijn er ontzettend veel leuke high tea locaties te vinden, zo ook in Assen. Echter moet je het maar wel allemaal net even weten te vinden. Het meeste staat uiteraard op het internet, maar vervelend genoeg nog niet alles.