autolening

Wat zijn de voordelen en nadelen van met de auto op vakantie gaan?

Op vakantie gaan. Altijd een leuk vooruitzicht. Er zijn veel verschillende voertuigen waarmee je op vakantie kunt gaan. Bijvoorbeeld een vliegtuig of met de boot of met de auto. Met het vliegtuig ben je over het algemeen het snelst. Het ligt er een beetje aan waar je precies naar toe gaat. Veel mensen kiezen ervoor om met de auto te gaan. Meestal is de rede hiervan dat ze geen auto hoeven te huren in het land waar ze naar toe gaan.

De voordelen van de auto

  1. Je hebt al een auto. Je hoeft dus niet een auto te huren in het buitenland. Dit scheelt geld en eventuele onhandigheid.
  2. Je kan alles meenemen wat je maar wilt (tot dat het niet meer past natuurlijk). Je hebt geen gezeur met vloeibare middelen of hoe groot en hoe zwaar je koffer mag zijn.
  3. Je bent alleen of met je familie. Je zit niet met nog heel veel andere mensen in een voertuig.
  4. Het is gezellig in de auto. Je kan de muziek zo hard doen als je wilt en lekker meezingen. In een vliegtuig zou dit wel een beetje raar zijn omdat er nog andere onbekende mensen in het voertuig zitten.

De nadelen van de auto

  1. Je moet heel lang in de auto zitten als je naar een ver land gaat, bijvoorbeeld Italiƫ of Frankrijk. In dit geval is het vliegtuig een stuk sneller.
  2. Je kan last van je spieren krijgen doordat je zolang in de auto zit.
  3. Je moet ervoor zorgen dat je genoeg eten en drinken bij je hebt. Je kan namelijk niet zomaar even stoppen omdat er niet overal een tankstation is of een gelegenheid om iets te eten of te drinken.
  4. Indien je een autolening hebt afgesloten en je bijvoorbeeld in een leaseauto rijdt, moet je oppassen dat je geen schade maakt. Misschien komen er dan nog wel kosten bovenop.

Er zijn dus verschillende voordelen en verschillende nadelen van het reizen met de auto. Je kan het beste reizen op de manier die je zelf het meest prettig vind. Hierin spelen verschillende factoren mee. Een daarvan is bijvoorbeeld naar welk land je gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *