pexels-nappy-1058959

Zorgeloos op reis? Volg deze eenvoudige tips!

Vakantie vieren is heerlijk! Reizen is een van de mooiste bezigheden die je als mens kunt doen. Even geen verplichtingen en de wereld ontdekken. Er is niets mooiers dan dat. Maar wanneer je gaat reizen is het ook heel erg belangrijk om te weten hoe je je moet voorbereiden op een reis en welke stappen je moet nemen voor vertrek. In deze blog lees je nuttige tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat je zorgeloos op reis kunt. Want een goede voorbereiding is het halve werk!

Maak een checklist!

Voordat je op reis gaat is het altijd heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je een checklist maakt. Een checklist helpt jou namelijk om goed te controleren of je alle belangrijke zaken geregeld hebt. Denk bijvoorbeeld aan de spullen die je mee moet nemen, maar ook het checken van jouw reisverzekering en andere verzekeringen of bijvoorbeeld het abonnement van de wegenwacht. 

Door een goede checklist te maken voorkom je dat je belangrijke dingen vergeet en zit je ook minder stress onderweg naar jouw vakantiebestemming.

Kies je vervoersmiddel

Wanneer je op reis gaat is het belangrijk dat je over een goed vervoermiddel beschikt. Vooral als je een langere reis wilt maken is comfort en voldoende ruimte heel erg belangrijk. Een personenauto is dan vaak niet voldoende. In zo’n geval zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar een camper huren of een stevige vouwwagen

Een vouwwagen of camper huren is niet alleen interessant wanneer je een lange reis gaat maken. Maar ook wanneer je wilt huren voor een korte periode zijn hier meer dan voldoende mogelijkheden voor beschikbaar. 

Het huren van een goed vervoermiddel neemt een hele hoop stress bij je weg. Je weet namelijk zeker dat het vervoermiddel goed is nagekeken maar ook dat je goed verzekerd bent mocht er onderweg wel iets misgaan. Vervoersbedrijven stellen hoge eisen aan hun vervoersmiddelen en als klant is het fijn om met een gerust hart een camper of vouwwagen te kunnen huren.

Check de regels van het buitenland

Als je naar het buitenland wilt reizen dan is het heel erg belangrijk dat je, voordat je op reis gaat, goed weet wat de regels in het buitenland zijn. Die zijn namelijk anders als hier in Nederland. Wanneer je bijvoorbeeld naar Duitsland gaat is het hebben van een EHBO-koffer en een gevarendriehoek in de auto verplicht. In de winter ben je in Duitsland ook verplicht om met winterbanden en of sneeuwkettingen te rijden.

Boetes krijgen in het buitenland is ook heel erg vervelend omdat je boetes altijd vrijwel direct moet betalen. Dit komt omdat je niet woonachtig bent in het buitenland en men zeker wil zijn dat ze de boete ook van jou zullen ontvangen.

Begin op tijd!

Dit gaat natuurlijk niet wanneer je een last-minute boekt of spontaan bedenkt dat je er even op uit wilt, maar in de regel weet je wel redelijk op tijd wanneer je op reis wilt gaan. Zorg dan ook dat je de voorbereidingen op tijd doet. Zo kom je niet onverwachts voor vervelende verrassingen te staan.