pexels-hyundai-motor-group-11194876

Goedkoop een auto huren op vakantie?

Wilt u goedkoop een auto huren? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Of je nu een auto huurt in Nederland, Spanje of de VS, er zijn altijd een paar tips die je kunt gebruiken. Autohuur Arrangementen kunnen binnen enkele seconden worden afgerond, maar de verscheidenheid aan autoverhuurbedrijven en aanbieders om uit te kiezen is enorm. Sommige huurauto’s lijken misschien erg goedkoop, maar als je de voorwaarden nader bekijkt, zie je dat er nog wat haken en ogen aan het gras zitten. Hier zijn 6 handige tips om het huren van een auto zo goedkoop mogelijk te maken, of kijk direct op de website van Road Trip Car.

Kies verstandig de ophaal- en inlevertijd van uw huurauto

Als u een auto wilt huren, is het goed om te weten dat u altijd één auto per dag huurt. Wanneer u zoekt, kunt u aangeven wanneer u uw auto wilt ophalen en terugbrengen, maar gebruik deze 24-uurs regel verstandig. Stel dat u om 10.00 uur een auto huurt en deze de volgende dag om 11.00 uur weer inlevert. Daarna worden er 2 dagen in rekening gebracht. Die extra tijd kost je veel extra geld. In dit geval is het verstandig om het tegelijkertijd terug te sturen of te bewaren tot de volgende dag 10.00 uur. Dan betaal je hetzelfde bedrag, maar huur je de auto 23 uur langer.

Boek uw huurauto op het juiste moment

Een andere belangrijke regel bij het huren van een auto is om zo vroeg mogelijk te boeken. Zeker als je het lekker goedkoop wilt hebben. Als je te lang wacht, heb je vaak geen goedkope auto’s meer.

Bepaal vooraf het beste voertuig voor uw reis

Een goedkope auto huren is niet altijd goedkoop qua verbruik. Kies bij het rijden op bergwegen bijvoorbeeld een auto die bij je past, geen goedkope compacte auto. Uiteindelijk zal het gebruik van een kleine stadsauto meer gas verbruiken in de bergen.

Let goed op de kleine lettertjes bij het huren van een auto

Bij het huren van een auto zijn er verschillende voorwaarden die een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel vrije kilometers zijn inbegrepen en hoeveel u moet betalen voor de extra kilometers. U wilt ook weten of de verzekering bij de prijs is inbegrepen of dat u extra moet betalen. 

Er moet ook rekening worden gehouden met borgsommen, eigen risico’s en mogelijk extra chauffeurskosten. Ook belangrijk om te weten: Bij het ophalen van uw huurauto dient u altijd een creditcard op naam van de hoofdbestuurder te kunnen tonen. Dit geldt voor alle verhuurbedrijven wereldwijd. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *