ian-taylor-38CX1Bafm9E-unsplash

Je motor voorbereiden op een lange reis: zo doe je dat

Je wilt graag een lange rit op de motor gaan maken en jezelf en je motor daar optimaal op voorbereiden. Maar wat komt er qua voorbereiding allemaal kijken bij het maken van een lange reis op de motor. Hieronder meer informatie daarover. 

Handkappen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Door handkappen te bevestigen op je motor, weet je bijna zeker dat je bij een ongeluk geen schade aan je hendels hebt. Vaak valt de schade dan mee, wat ervoor zorgt dat je minder reserveonderdelen voor je hendels mee hoeft te zeulen. Deze bestel je eenvoudig via Baboon.eu.

Verwarming voor je handen

Ook in de zomer kan de temperatuur op de motor tegenvallen. Zeker als je in de bergen rijdt, een lekkere handvatverwarming is dan onmisbaar om ervoor te zorgen dat je nog goed je remmen en gas kunt blijven bedienen. 

Telefoon opladen op je motor

Naast je navigatie of telefoon opladen tijdens het rijden, wil je vaak op vakantie meerdere dingen opladen. Door extra stroompunten op je motor te maken, zorg je ervoor dat je met al je opgeladen elektronica direct van je vakantie kunt genieten. Een telefoon oplader voor op je motor en andere motorfiets accessoires kun je vooraf eenvoudig bestellen, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Een kleine tas

Onderweg snel even los geld pakken voor het toilet of je betaalpas bij de tolpoort. Met een kleine tas voorop heb je kleine dingetjes snel binnen handbereik indien nodig. Je hoeft dan niet van je motor af, maar kunt direct bij enkele spullen. 

Reserve binnenbanden

Neem altijd een extra binnenband mee op vakantie. Kies voor een fijne, dikke binnenband welke de kans op een lekke band onderweg verkleint. Wil je er zeker van zijn dat je goed bent voorbereid, neem dan twee stuks mee!

Ketting smeren

Zorg ervoor dat je ketting en tandwielen optimaal zijn gesmeerd, zodat de kans op defect bij deze onderdelen zo klein mogelijk is. Ook kun je er bij een lange reis voor kiezen om de ketting en tandwielen vooraf te vervangen. Dan ben je er zeker van dat je er voorlopig minder omkijken naar hebt. 

Inklapbare spiegels

Spiegels zijn fragiel en zo kapot bij een val van je motor. Zonder spiegels is het echter lastig rijden, zeker als je de weg niet kent. Door vooraf inklapbare spiegels te installeren, weet je zeker dat je optimaal gebruik kunt maken van je spiegels tijdens de lange rit.