amsterdamse-grachten

Dagje Amsterdam? 7 tips!

Een dagje Amsterdam is natuurlijk de ideale dag uit. De hoofdstad heeft zoveel te bieden dat je eigenlijk aan een enkele dag niet genoeg hebt. Natuurlijk wil je leuke dingen doen, unieke dingen zien en vooral ook proeven van de pure Amsterdamse sfeer. Met deze 7 tips geef jij een leuke invulling aan je dagje Amsterdam.

1. Naar Artis Amsterdam

Artis is de mooiste dierentuin van heel Nederland en is uiteraard te vinden in Amsterdam. Je kunt er honderden dieren bewonderen, van kleine diersoorten tot de meest grote dieren, zoals olifanten en giraffen. Bezoek de dieren in de binnen verblijven en maak een ronde tussen de buiten verblijven door. Het wordt een uitje in Amsterdam dat je niet snel zal vergeten. Uiteraard kan je iets leuks meenemen uit de souvenirshops in dierentuin Artis.

2. CtheCity ontdekkingstocht

Als je op een unieke en intense manier wilt kennis maken met Amsterdam, dan is de CtheCity ontdekkingstocht zeker een leuke optie. Dit is een ontdekkingstocht waarbij het de bedoeling is dat je al je zintuigen gebruikt. Je ontdekt de mooiste, meest indrukwekkende en spannendste delen van de stad tijdens deze tocht, welke overigens in het donker plaatsvindt. Zo kan je direct ook genieten van de prachtige verlichting in de hoofdstad.

body-worlds3. Body Worlds: The Happiness Project

Anatomiemuseum Body Worlds is al een unieke beleving op zich. Je mag het dan ook zeker niet missen als je een dagje Amsterdam in de agenda hebt staan. Hier kan je direct een bezoek brengen aan The Happiness Project. Hier ontdek je waardoor mensen nu echt gelukkig worden en wat hier allemaal voor nodig is. Natuurlijk staat Body Worlds bekend om het feit dat er preparaten van echte lichamen worden gebruikt, ofwel de lichamen van overleden personen die hiervoor beschikbaar zijn gesteld.

4. RoomEscape

Verreweg de meeste mensen houden wel van een spannend spel. RoomEscape, ook wel Escape Room genoemd, is een spel dat echt een beroep doet op al je mogelijkheden, vaardigheden, talenten en kwaliteiten. Dit spel kan je in hartje Amsterdam spelen met een groep die je zelf samenstelt. Je wordt in een gesloten kamer gezet en het is aan de groep om uit te vinden hoe je uit deze kamer kan ontsnappen. Je hebt hier een uur de tijd voor.

5. Een crimineel dagje Amsterdam

Laten we eerlijk zijn; in Amsterdam gebeurt altijd wel iets. Hier wordt in de hoofdstad slim gebruik van gemaakt als het gaat om vermaak tijdens een dagje Amsterdam. Je kan deelnemen aan een crimineel dagje Amsterdam, waarbij je op pad gaat met een professionele oud-rechercheur en het aan jou is om de nodige bewijsmaterialen onderweg te verzamelen om de zaak op te lossen.

grachten-amsterdam6. Een heerlijk dagje varen

Amsterdam is ook vanaf het water een prachtige stad om te zien. Je ziet de stad toch in een heel ander perspectief als je erlangs vaart. Dit doe je natuurlijk op het IJ. Dit water is uitstekend geschikt voor een heerlijk dagje varen. Je kunt je aanmelden voor de boottocht op het IJ en maakt hierbij gebruik van het onbeperkt pannenkoeken arrangement. Kortom, het is een ontspannend, uniek en vooral ook lekker uitje in Amsterdam.

7. House of Bols

Hou jij wel van een lekker drankje? Dan is een bezoek aan het House of Bols een uitstekende optie. Hier kan je deelnemen aan de Cocktail & Genever Experience Amsterdam. Dat klinkt natuurlijk al erg lekker, en dat is het ook! Je neemt hier deel aan een proeverij en je kunt natuurlijk nader kennis maken met het gedestilleerd merk House of Bols, dat het oudste ter wereld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *