natuur-in-costa-rica

10 tips voor een rondreis naar Costa Rica

Costa Rica is een indrukwekkend land dat te vinden is in Centraal-America. Wanneer je het land echt wilt leren kennen, dan is het natuurlijk belangrijk om tijdens een rondreis kennis te maken met de meest belangrijke bezienswaardigheden en activiteiten. Deze 10 highlights mag je echt niet missen als je een rondreis door Costa Rica gaat maken.

puerto-viejo1. Puerto Viejo de Sarapiqui

Spanning en ontspanning komen samen in de omgeving rondom Puerto Viejo de Sarapiqui. Als je houdt van ontspanning op het water, dan kan je hier plaatsnemen in een watertaxi om te genieten van de prachtige omgeving. Zoek je meer spanning? Dan kan je hier uitstekend terecht voor kajakken of raften. Houd je ogen onderweg goed open, want je kan er de meest uiteenlopende dieren tegenkomen, zoals onder meer apen, kaaimannen en krokodillen.

2. Rincón de la Vieja National Park

Het Rincón de la Vieja National Park is niet zomaar een nationaal park. Hier kan je kennis maken met een ecosysteem dat al meer dan zes eeuwen oud is. Het natuurgebied is indrukwekkend om te zien, met veel groen, vulkanen, fauna, watervallen en mooie warmwaterbronnen. Uiteraard kan je er ook prachtige vogels bewonderen.

bootje-varen3. Uvita Bahia Ballena

Uvita Bahia Ballena is een kleinschalig stadje waar je een echte rust kan ervaren. Het leven in dit stadje is zo vriendelijk en gemoedelijk dat je er helemaal tot rust komt. Verreweg de meeste toeristen doen het stadje aan om kennis te maken met deze unieke relaxte sfeer. In de omgeving van het stadje kan je ook heerlijk luieren aan het strand, snorkelen, surfen en diverse bezienswaardigheden gaan bewonderen.

4. Volcan Tenorio National Park

Volcan Tenorio National Park is de grootste trekpleister van Costa Rica. Dit heeft alles te maken met het feit dat je hier zowel uitgestrekte weelderige bossen kan vinden als vulkanische geologie. Het is een prachtig nationaal park om mooie wandelingen te maken, maar je moet je wel enigszins voorbereiden. Er zijn namelijk erg steile wandelpaden in het park aangelegd waar best wel wat conditie voor nodig is.

5. La Paz Waterfall Gardens

Als je echt kennis wilt maken met het pure plattelandsleven van Costa Rica, dan zou je echt een bezoek moeten brengen aan La Paz Waterfall Gardens. In dit park kan je een oude boerderij bezoeken waar je de echte cultuur kunt opsnuiven. Daarnaast kan je er ook de mooiste vlinders bewonderen in het observatorium en je kunt de eest beroemde Costa Ricaanse watervallen in dit prachtige park bezoeken. Natuurlijk een ideaal decor voor mooie foto’s.

6. De Bribri Indianen

De inheemse Bribri stammen zijn nog altijd te vinden in Costa Rica. Je kan een bezoek brengen aan de provincie Limón om eens nader kennis te maken met de echte, traditionele Bribri indianen. De stammen zijn volledig zelfvoorzienend en het is dan ook een unieke beleving. Wel is het aan te raden uitsluitend onder leiding van een gids een bezoek te brengen aan de Bribri indianen.

monteverder7. Reserva Biologiva Bosque Nuboso Monteverde

Reserva Biologiva Bosque Nuboso Monteverde is een indrukwekkend natuurreservaat dat bezocht kan worden aan de Codillera de Tilarán bergketen. Het regenwoud is erg bijzonder, met wankele touwenbruggen en slingerende paden. Je kijkt werkelijk je ogen uit in dit prachtige natuurgebied. Het is dan ook zeker aan te raden om dit natuurreservaat te bezoeken tijdens je rondreis door Costa Rica. Natuurlijk kan je ook hier prachtige foto’s maken.

8. De Venado Grotten

Bij de plaats Arenal kan je een bezoek brengen aan de Venado Grotten. Er wordt wel gezegd dat de grotten al miljoenen jaar geleden begonnen te ontwikkelen. Je kunt een tour boeken om de grotten te gaan verkennen en een heel andere wereld te ontdekken die in feite onder Costa Rica ligt. Wel is het belangrijk dat je niet bang bent voor vleermuizen, want hier kom je hele stammen van tegen tijdens je tocht door de grotten.

9. Het Guayabo National Monument

Het Guayabo National Monument wordt gevormd door de plaats Guayabo. Deze archeologische plaats is de grootste en meest belangrijke van heel Costa Rica. De totale grootte is bijna 220 hectare en naar verwachting is momenteel slechts tien procent van het geheel opgegraven. Je kan er dan ook indrukwekkende ruïnes bewonderen. Er zijn onder meer watersystemen, bruggen, woningen en paden gevonden die meer dan drieduizend jaar oud zijn. Het is een hele beleving om deze plaats te bezoeken, vooral omdat het nog altijd een raadsel is wie de bewoners van de stad waren.

tortuguero10. Tortuguero National Park

Op de stranden van dit nationaal park komen jaarlijks veel schildpadden hun eitjes leggen. Wanneer de kleintjes uit de eitjes komen en naar zee wandelen, dan is dit natuurlijk een unieke beleving. In de meeste gevallen gebeurt dit in de nacht. Het nationaal park heeft een uitkijktoren en is voorzien van gemarkeerde paden. Tortuguero National Park is uitsluitend per vliegtuig of boot te bereiken.

Wil jij deze highlights ook bezoeken? Maak dan nu een Costa Rica rondreis met Witropa Travel!

Een rondreis Costa Rica boek je via de website duurzaam toerisme. Op deze site vind je veel informatie over rondreizen en natuurreizen. Omdat Costa Rica een land is waarbij Ecotoerisme op een hoog plan staat, is een rondreis Costa Rica een duurzaam avontuur. Je moet eens in je leven in Costa Rica geweest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *