para-3204365_1920

Op vakantie met je hond: 3 leuke tips

Mensen met een hond hebben minder keuze op het gebied van vakantie dan mensen die geen huisdieren hebben. Je kunt tijdens je vakantie kiezen uit twee opties: Ofwel neem je jouw hond mee op vakantie, of je brengt hem naar een oppas of pension. Wanneer je er voor kiest om je hond mee te nemen op vakantie dan zijn er veel accomodaties waar honden niet zijn toegestaan. Waar kun je dan terecht?

1 Hondvriendelijke accomodaties

Op internet kun je gemakkelijk zoeken naar hondvriendelijke accomodaties. Of vakantiehuisjes waar honden toegestaan zijn. Er zijn verzamelsites waar al deze opties zijn verzameld per provincie of per vakantiegebied. Zo kun je gemakkelijk een plekje vinden waar je jouw honden mee naar toe kunt nemen. Zoek dus een leuk gebied uit om op vakantie te gaan en kijk even waar je in die buurt met je hond terecht kunt. Zo heeft iedereen er plezier van.

2 Stacaravan boeken op de Veluwe

Op de veluwe zijn veel stacaravans te huur waar je hond gewoon naartoe mag. Het is wel belangrijk dat jouw hond goed tegen kleinere ruimtes kan en dat je hem als puppy dat ook hebt geleerd tijdens de puppycursus. Als je hond als puppy al gewend is om tijdelijk in een kleiner verblijf te zijn dan moet dat wel lukken. Let er wel op dat (sta)caravans erg warm worden overdag en dat je jouw hond daar dus niet alleen achterlaat.

3 Varen met je hond

Als je de beschikking kunt krijgen over een boot kun je een hele leuke watervakantie hebben. Over grote wateren varen en genieten van wat je ziet. Bovendien heb je bij zonnig weer ook buiten op de boot een topplek! Als je hond van zwemmen houdt kun je hem in ondiep water ook heerlijk genieten. Dit is echter alleen een serieuze overweging als je een vaarbewijs hebt.

Denk er altijd aan dat je tijdens de vakantie je hond goed in de gaten houdt en te allen tijde zorgt voor voldoende drinkwater. Een hond krijgt het snel warm en als baasje ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van je maatje. Mocht je dat niet willen of kunnen in de vakantie dan is het verstandig om je hond naar een goed pension te brengen waar hij alle aandacht en verzorging krijgt die hij nodig heeft.

Als je met de hond op vakantie gaat, is een accommodatie waar de hond zich thuis voelt, wel zo prettig. Een vakantiehuis met omheinde tuin zorgt voor veel gemak en plezier. De hond kan lekker in de tuin spelen en jij hebt een zorgeloze vakantie.