belfry-2611575_1920

De historische stad Brugge

Brugge is een oude, historische stad. Het centrum stamt nog uit de middeleeuwen en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een prachtige oude stad met karakter, zeker een bezoek waard! In Brugge is zoveel te zien en te beleven. Wil je de stad echt ontdekken? Dan zul je hier minimaal een weekend moeten verblijven. Elk jaar wordt Brugge overspoeld met toeristen, dus beschikbare hotels zijn er volop. Maar welk hotel is geschikt voor jou?

Hotels in het centrum

Het historisch centrum van Brugge is compact en klein. De meeste hotels hebben een historische, sfeervolle uitstraling en zijn gevestigd in het hart van de stad. Wil je het centrum van Brugge op-en-top ontdekken? Ben je een echte shopping queen en doe je tijdens je vakantie het liefst niets anders dan door het centrum rondslenteren? Dan raden wij je aan een hotel in het centrum van Brugge te zoeken! Alle bezienswaardigheden op loopafstand en op elke hoek van de straat een gezellig koffietentje. De sfeer van Brugge beleef je pas echt als je in het centrum verblijft.

 

Goedkoop weekendje Brugge

Een weekendje Brugge duur? Welnee. Wij geven je hier een paar tips waarmee je veel geld kunt besparen:

 

  • Boek een niet te duur hotel. Er zijn in deze stad voldoende hotels die low-budget geprijsd zijn.
  • Bezoek gratis bezienswaardigheden. In Brugge kun je veel plaatsen bezoeken zonder entree te betalen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de oude binnenstad of maak een stadswandeling door de gouden handrei. Ook zijn er veel bezienswaardigheden die je voor een paar euro al kunt bezoeken.
  • Duik eens wat vaker een zijstraatje in. Dat winkels en restaurants die aan de hoofdstraten gevestigd zijn over het algemeen duurder zijn, is bij velen wel bekend. Loop daarom eens vaker door een zijstraatje en laat je verrassen!

 

Zo zie je maar weer, dat als je deze tips volgt een stedentrip je echt geen fortuin kost.

 

Luxe, romantische hotels in Brugge

Wil je samen met je geliefde naar een luxe hotel? In de stad Brugge zijn ook volop luxe hotels. Deze zijn soms verstopt in een oud, historisch pand. Daardoor vallen ze niet direct op. Wist je dat Brugge ook wel de Venetiƫ van het noorden wordt genoemd? Door de stad lopen veel kleine kanaaltjes, deze heten reien. Vroeger werd dit gebruikt om handel uit te voeren, maar tegenwoordig is dit een toeristische trekpleister. Daarnaast kun je in Brugge deelnemen aan een bierproeverij of een chocolaterieworkshop. Een bezoek aan Brugge is zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *