lions-175934_1280

Twee parken die u gezien moet hebben als u op safari gaat in Tanzania

Wilt u in de nabije toekomst op safari in Tanzania? Dan heeft u vast al het een en ander al gelezen hierover. In dit artikel lichten wij twee nationale parken uit welke u in ieder geval gezien moet hebben als u Tanzania bezoekt, namelijk Serengeti national park en national park Kilimanjaro.

Allereerst Serengeti national park, dit is een van de meest bekendste en bezochte park in Tanzania. Dit is te danken aan de grote trek dat zich afspeelt in het park, welke ook wel als een van de zeven Afrikaanse wonderen wordt beschouwd. Zo trekken er anderhalf miljoen grazende dieren zoals leeuwen, luipaarden en buffels over de grasvlaktes zo’n 1000 km af. Niet alleen de great migration is bijzonder om te zien, maar ook de verschillende landschappen en dieren die er te vinden zijn, van savannes en rivieren tot bergen en boslandschappen en onder andere olifanten, zwijnen, waterbokken, neushoorns en giraffen. Zo leven er meer dan 3 miljoen dieren in dit park en is een bezoek aan dit park meer dan de moeite waard.

National park Kilimanjaro daarentegen is een hele andere belevenis. Dit is namelijk de hoogste berg van Afrika, met een hoogte van bijna 6000 meter. Mount Kilimanjaro is op meerdere manieren te beklimmen en heeft verschillende routes naar de top. Elke route is uniek en bekijkt verschillende aspecten van de berg en heeft ook elk zijn eigen moeilijkheidsgraad. Zo kunnen de ervaren klimmers zichzelf uitdagen met de Marangu route, dit is de kortste en meest zware route naar de top. Daarnaast is de Machame route ideal om rustig te wennen aan de hoogte verschillen.

Wilt u meer weten over deze twee nationale parken, bezoek dan de website van Tanzania Specialist, hier leest u onder andere wat voor safari’s u kunt combineren met deze twee parken.