cote-dazur

Het andere Côte d’Azur

Zuid Frankrijk en dan met name de Côte d’Azur is het hele jaar een geweldige destinatie voor een weekje vakantie. Ook in de wintermaanden kunt u genieten van heerlijke temperaturen waarbij het prima lunchen is op de vele terrassen! Een leuke tip wanneer u niet in de grote steden wilt verblijven zijn kleine authentieke Provençaalse dorpjes als Valbonne of Biot. Deze liggen op maar 15km van Cannes maar hier treft u nog de echte authentieke sfeer aan.

Valbonne

Valbonne is een dorpje met vele traiteurs en delicatessen winkeltjes en tientallen restaurants. Een must wanneer je met kinderen reist is een etentje bij het Italiaanse restaurant Café des Arcades op het oude plein van het dorp. Niet duur en een geweldige sfeer. Iedere vrijdag is er een gezellige markt in Valbonne en 1 x per maand een antiekmarkt.

In de nauwe straatjes van Valbonne (autovrij) vind je naast veel restaurants ook een aantal kunstgalerijen, snuisterijen winkeltjes, en glasmakers.

Biot

In de omgeving is het ook heerlijk wandelen naar Biot (via de rivier de Brague) of in het Valmasque park.

In Biot – ook een autovrij centrum en heerlijke winkeltjes en restaurants, tref je tevens het Fernand Léger museum aan met een unieke collectie schilderijen en keramiek. In het centrum van Biot vind je tevens een schitterend beeld van de Nederlandse beeldhouwer Kees Verkade (woonachtig in Biot).

Er zijn verschillende goede hotels in Valbonne of verblijf tussen Valbonne en Biot in een heerlijke vakantie villa met prive zwembad. Villa Valbonne is geschikt voor 6 personen.

Bon Voyage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *