hond mee in de camper

Hond mee in de camper? Handige tips!

Wanneer je er met de camper op uittrekt heb je veel vrijheid, zeker als je de hond meeneemt. Zo hoef je geen rekening te houden met diervriendelijke slaapplaatsen en kun je gaan en staan waar je wil. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je met de hond op vakantie gaat. Ga je een camper huren met hond? Dan kun je eerst kijken of je hond tegen lange ritten in de auto kan. Ga bijvoorbeeld eerst eens een paar testritjes maken met de camper om te zien of je hond het leuk vindt of niet. Je kan dan ook meteen zien of je hond last heeft van wagenziekte. 

Kijk naar het land van bestemming

Per land gelden verschillende regels. Daarom is het goed om te kijken wat elk land aan regels hanteert. Wel is het in ieder land verboden om de hond op de bijrijdersstoel te laten zitten tijdens het rijden en dien je het EU-dierenpaspoort te allen tijde bij je te hebben. Kijk ook per locatie of er iets leuks te doen is voor de hond. Kan de hond bijvoorbeeld lekker uitrennen of zwemmen om af te koelen? Het is namelijk belangrijk dat de camper en de omgeving koel zijn voor de hond, zeker als je naar warme landen gaat. Kies dus wanneer je de mogelijkheid hebt voor een camper met airconditioning. 

Ervaar ultieme vrijheid met een camper

Wil je de vrijheid van het erop uittrekken ervaren door te reizen met een camper? Dan kun je, voor je een camper gaat aanschaffen, eerst een camper huren om te kijken of het bevalt. Bij Oortgiese Campers heb je de mogelijkheid om campers te huren. Wanneer je zeker weet dat je niet meer zonder camper kan leven heb je ook de mogelijkheid om een camper te kopen via Oortgiese Campers. Ga en sta waar je maar wil. In de vrije natuur of op een camping. Met een camper ben je helemaal vrij en kun je prachtige plekken gaan ontdekken en de wijde wereld intrekken samen met je trouwe viervoeter.