4

Is een trektocht iets voor u?

Er zijn vele vormen van vakanties en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Gaat de één liever een weekje all inclusive bakken aan het strand, ontdekt de ander graag de wereld waar wij leven of bezoekt hotspots van locals waar dan ook ter wereld. Gaat de één het liefst onvoorbereid op pad, plant de ander het liefst zijn fiets- of wandelvakantie vooraf tot in de puntjes. Zo veel mensen zo veel wensen, en gelukkig ook zo veel mogelijkheden! Er is echter één soort reis dat we graag extra aan u belichten, en dat is de trektocht.

Trektochten zijn ideaal voor mensen die graag veel willen zien en beleven tijdens hun vakantie. Een trektocht stelt u ideaal in staat om kennis te maken met de lokale landschappen, natuur, steden en dorpen. Er is op een trektocht volop gelegenheid om bezienswaardigheden te bezoeken, door dorpjes te struinen of je te verdiepen in de historie van die prachtige regionale stad. Kortom: een trektocht is een vakantie voor mensen die er graag op uit gaan en de omgeving willen verkennen.

Auto, fiets of wandelen?

Er zijn verschillende soorten trektochten. Een trektocht per auto, fiets of voet is het meest populair. Met een auto bent u in staat grote afstanden af te leggen, maar zit u ook veel en brengt u veel tijd in de auto door. Te fiets en te voet bent u actief bezig en volop in de buitenlucht. Natuurlijk zijn de dagafstanden per fiets groter dan met een auto.

Volledig verzorgd of zelfstandig op pad?

Ook in de mate van voorbereiding heeft u volop keuze. Zo kunt u ervoor kiezen geheel zelfstandig, al dan niet voorbereid, op pad te gaan. U heeft volledige controle over uw route en overnachtingsadressen, maar het is afwachten waar u terechtkomt en zult zelf op zoek moeten naar de mooiste plekjes van uw reisbestemming. Er zijn ook mogelijkheden voor verzorgde trektochten, waarbij de route vooraf is uitgestippeld door professionele routeverkenners en u van overnachtingslocatie naar overnachtingslocatie trekt. In het geval van fiets- en wandelvakanties worden dit type reizen vaak aangeboden met bagagevervoer. Dat voorkomt dat u lange afstanden moet afleggen met bepakking, wel zo relaxed! Tot slot zijn er groepsreizen en singlesreizen. Ideaal voor wie graag de gezelligheid opzoekt van een groep of wie graag mensen wil leren kennen, maar minder geschikt wanneer u uw eigen tempo wilt bepalen en zelf wilt weten waar u afwijkt van de route en welke bezienswaardigheden u bezoekt. U merkt het misschien al een beetje: wij zijn zelf een groot fan van de individuele trektocht, waarbij u juist omdat bepaalde dingen zoals uw bagagevervoer en overnachtingen al geregeld zijn, kunt genieten van een optimaal gevoel van vrijheid.

Wij wensen u een fijne vakantie toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *