giethoorn-2481510_1920

Leukste uitjes in Nederland

Heb je een dagje vrij en wil je graag eens een dagtrip maken met je vrienden of je gezin? Je hoeft echt niet ver te reizen om er even lekker uit te zijn. In Nederland is namelijk genoeg leuks te doen! In dit artikel delen we een aantal leuke tips.

Pretpark

Nederland kent een aantal leuke pretparken die helemaal geschikt zijn voor een dagtrip. Walibi Holland is bijvoorbeeld helemaal te gek voor mensen die van achtbanen houden. En natuurlijk kunnen we de Efteling niet vergeten! Dit unieke themapark is helemaal op en top Nederlands en eigenlijk zou iedereen daar minstens een keer in zijn leven naartoe moeten. Ook al ben je misschien geen kind meer, je kunt je als volwassene echt prima een hele dag vermaken!

Bootje varen in Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetiƫ van het noorden genoemd. Dit komt doordat je in dit pittoresk dorpje een bootje kunt huren en langs de leuke grachtjes kunt varen! Vaar langs de prachtige huizen met tuinen en onder de schattige bruggen door en je voelt je heel even toerist in eigen land. Waarschijnlijk doen niet zoveel Nederlanders dit, dus als daguitje is het erg leuk om naar Giethoorn te gaan!

Duinwandeling maken

Misschien beseffen we het niet allemaal even goed, maar eigenlijk boffen wij Nederlanders maar dat ons land aan zee ligt. Hierdoor kunnen wij in de zomer lekker aan het strand afkoelen, terwijl we ook heerlijk kunnen wandelen in de duinen. Ook als het wat kouder is, zal het erg lekker zijn om eens uit te waaien langs de kust. Als dagtochtje kun je dus ook eens een leuke duin- en strandwandeling doen!

 

Tip: met een leuke rugtas neem je al die spulletjes mee die je dag nog net iets leuker maakt. De rugtassen van Herschel zijn erg makkelijk, betaalbaar en ook nog eens stoer.