wicker-g907acfb59_1280

Wat te doen met de tuin set in de winter?

Het wordt kouder, in de winkel liggen pepernoten en de eerste kerstliedjes zijn al op de radio: de winter ligt voor de deur. Voor sommige een zege waarbij ze de gezelligheid in huis mogen halen, waarbij andere deze periode het liefst in zijn geheel overslaan. Wat je er ook van vind, de koude dagen komen er toch echt aan. Dit betekent voor je tuin dat je deze ook klaar moet gaan maken voor de winter. Alleen dan kan je namelijk ook in het voorjaar weer snel genieten van een prachtige tuin. Voor veel mensen blijft echter de vraag, wat te doen met de lounge tuinmeubelen? Kunnen ze buiten blijven staan, en zoja, hoe doe je dit op een manier waarop deze zo lang mogelijk goed blijven? In dit artikel lees je hiervoor een aantal tips.

Materiaal

Verschillende tuinsets bestaan uit een divers aantal materialen. Uit welk materiaal jouw tuin set bestaat bepaald dan ook grotendeels de houdbaarheid in de winter. Over het algemeen geldt dat kunststof het meest geschikt is om buiten te blijven staan. Deze stof kan namelijk heel goed tegen extremere weersomstandigheden zoals we die in de winter vaak zien. Echter natuurlijke materialen als hout kunnen een stuk minder goed tegen deze weersomstandigheden. Voor deze materialen kan je daarom het best de volgende voorbereidingen nemen.

Beschermhoes

Wie een goede tuin set koopt krijgt daar een beschermhoes bij voor in de winter. Dit is ideaal voor als je geen plek hebt om je tuin set binnen te zetten. De beschermhoes dien je echter niet om de kussens te doen, deze moet je wel echt apart opbergen. Het liefst doe je de beschermhoes niet in zijn geheel dicht maar laat je wat ruimte voor vocht over. Op die manier krijgen schimmels bijna geen kans om bij je set te komen.

Toch naar binnen

Een wicker loungeset kun je dus prima buiten laten staan, maar zit je toch met materialen die niet zo geschikt zijn voor alle seizoenen? Dan kan je toch het beste je tuin set ergens veilig binnen zetten als je de ruimte hebt natuurlijk. Op die manier zal je het langste profijt van je spullen hebben.