ardennes-3980019_1280

Avontuur in de Belgische bergen | Prachtige natuur en bijzondere vakantiehuizen

De Franse Ardennen… verrassend en dichtbij! Echt heel dichtbij want in ca. 3 a 4 uurtjes bent u al in deze veelzijdige streek in het noorden van Frankrijk. Ideaal om een lang weekend of een weekje te genieten van natuur, cultuur, historie en gastronomie. Beleef een heerlijke vakantie in de Ardennen

Cultuur, kunst en historie

Charleville-Mezieres, de hoofdstad, ligt aan de Maas en biedt gezellige, autovrije winkelstraten, goede restaurants, eetcafes en is het culturele centrum. Elke 3 jaar is hier een groots Marionettenfestival. Bezoek Sedan met het grootste vestingskasteel van Europa (u kunt hier logeren !). Ga ook eens langs bij een versterkte kerk, ze zijn typisch voor deze streek en vroeger een belangrijke schuilplaats voor de bewoners van de streek.

TIP: er zijn 6 verschillende autoroutes door de Franse Ardennen, alle met een ander thema.

Wandelen/Fietsen

Honderden kilometers wandel- en fietspad. Goed bewegwijzerd, ontspannen of uitdagend, door de heuvels of door het bos. Wandelen kan hier op elk niveau. Mountainbikers kunnen in het Maasdal of in de bossen van Signy l’Abbaye hun hart ophalen. De minder sportieve fietsers gebruiken de talloze kleine weggetjes (waar vaak geen auto te zien is ) kris-kras door het departement.

TIP: Loop een stukje over de beroemde voettocht naar Santiago di Compostella, de GR654 die dwars door de Franse Ardennen loopt.

Gastronomie

U kent natuurlijk de Ardenner ham, de Franse versie is gedroogd en niet gerookt. Maar kent u ook de Boudin Blanc (witte worstjes uit Rethel, gebakken of gegrild)? Of de rode kalkoen, jong everzwijn of de Carolo, het schuimgebak uit Charleville? Dit alles te verorberen met een goed glas cider uit Gironval of een ambachtelijk ardenner bier !

TIP: Let op het Ardenner keurmerk bij het kopen van een echte Ardenner ham. We hebben gastronomische arrangementen voor u…

Natuur

Naald- en loofbossen in het noorden, de Champagne in het zuiden en de Maas slingert zich door dit groengele landschap. Eiken- en beukenbossen, veel water, meren en meertjes. Overal waar je komt een ander landschap maar een ding hebben ze gemeen. Overal heerst rust en heeft u de ruimte. Waar vindt je dat dichtbij huis nu nog?

TIP: Bezoek de druipsteengrotten van Nichet of stuur je eigen kano over de Maas.

Bekijk hier het beste aanbod van goedkope recreatiewoningen en vakantiehuisjes in Belgische Ardennen