boat-1620452_1280

Vakantie in het Zwarte Woud

In het zuidwesten van Duitsland kunt u uw vakantie doorbrengen in het Zwarte Woud, een populair bebost gebied. Het gebied grenst aan de Rijn en de Franse grens. Het Zwarte Woud is een middelgebergte met als hoogste top de Feldberg, 1493 meter. Het gebied is vergelijkbaar met de Vogezen, dat aan de andere kant van de Rijn in Frankrijk ligt. De bomen in het Zwarte Woud zijn voornamelijk dennen en sparren, die dicht op elkaar staan. Dit zijn relatief donkere naaldbomen, waardoor de Romeinen het gebied zijn naam gaf: Silva Nigra (zwarte of donkere woud).

In het gebied liggen verschillende rivieren (de Danube, de Enz, de Kinzig, de Murg, de Nagold, de Neckar, de Rench en de Wiese) en meren (Feldsee, Glaswaldsee, Hotzenwald, Kirnbergsee, Mummelsee, Schluchsee en Titisee). Onthoud dat in het Duits een meer wordt aangeduid als ‘see’.

Het Zwarte Woud in Duitsland is een populair toeristisch gebied en begrijpelijk ook, gezien de natuur. Huur een vakantiehuis om helemaal tot rust te komen en te genieten van de mooie dingen in het Zwarte Woud.

Zien en doen

In het Zwarte Woud kunt u genieten van bossen, bergen, meren en watervallen. Wandel over de bergen de Feldberg, de Belchen, de Kandel of de Schauinsland. Geniet van het Titisee meer of Schluchsee in het zuidelijke gedeelte van het gebied (ten noorden van Haus Monika). En wat dacht u van de All Saints watervallen of de Triberg watervallen. Natuurlijk leven er veel diersoorten in het gebied. Er leven veel bekende dieren, maar ook zeldzame soorten. Van dichtbij kunt u vaak uilen en adelaars zien. Het Zwarte Woud heeft daarnaast ook veel oude dorpen die een bezoekje waard zijn. U kunt onder meer naar Calw, Haslach, Altensteig, Gengenbach, Schiltach en Staufen. Of breng een bezoek aan de grotere plaatsen Freiburg, Sasbachwalden en Triberg. Het Zwarte Woud is lange tijd een belangrijk mijngebied geweest (rond 1100). Enkele mijnen zijn nu open gesteld voor publiek, zoals in de omgeving van Todtmoos. Ook in de valleien Kinzig, Suggental en Muenster kan men mijnen bezoeken.

Wilt u wat meer weten over de geschiedenis van het Zwarte Woud, dan is het Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof een optie. Het museum toont het leven uit de 16e en 17e eeuw. Zo staan er wat gereconstrueerde boerderijen uit die tijd. U kunt ook naar het Duitse klok museum in Futwangen.

Recreatiewoning in Zwarte Woud huren? Op Recreatiewoning vind je méér dan een vakantiewoningen, ontdek de prachtige omgeving van Zwarte Woud