ESTA USA

Waarom je Amerika als vakantiebestemming moet kiezen

Twijfel je nog om een reis te boeken naar Amerika? Laat ons je dan overtuigen! Amerika is in het bezit van de meest uiteenlopende en overweldigende natuur met waarin je zomaar beren, walvissen of coyotes kunt tegenkomen. Ook is Amerika in het bezit van de meest spectaculaire pretparken in de ‘pretstad’ Orlando. Houd je van lekker winkelen? Bezoek dan eens een ‘Mall’ voor een geweldige shop ervaring. Van de drukte in de stad New York naar de rust en vrijheid op een eindeloze highway of een uitgestrekt berglandschap. Amerika heeft het allemaal!

ESTA aanvragen

Om naar Amerika af te kunnen reizen, per boot of vliegtuig, ben je tegenwoordig een ESTA nodig. Dit is een elektronische reistoestemming waarmee je het land kunt betreden. Deze ESTA  reistoestemming vraag je online aan, en is daarna elektronisch gekoppeld aan je paspoort. Daarbij is het dus van groot belang dat je de juiste paspoortgegevens noteert op het aanvraagformulier. Met een ESTA mag je 90 dagen achtereen verblijven. Enige eis is dat je een retourticket kunt tonen. Het is van belang dat je de ESTA voorafgaand aan je reis aanvraagt, het liefst een week of drie van te voren. In ieder geval 72 uur van te voren vanwege het feit dat het Amerikaanse CBP 72 uur mag doen over de beoordeling van de aanvraag.

eVisa Application Services

Evisa application services is servicebureau die mensen helpt bij het aanvragen van een ESTA. Zij hebben ingebouwde controles op ons aanvraagformulier, waardoor we de meest gemaakte fouten kunnen onderscheppen. Daarnaast controleren de gespecialiseerde medewerkers elke aanvraag ook nog eens handmatig. Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met hun Nederlands sprekende klantenservice. Ook hoef je niet in het bezit te zijn van en creditcard om te betaling te kunnen voldoen bij eVisa, maar kun je gewoon met iDEAL betalen. Zij adviseren om het document uit te printen en mee te nemen tijdens de reis, heb je geen printer, dan verzenden zij het document per post naar je toe tegen een kleine meerprijs. Standaard sturen zij het document per e-mail naar je toe.

ESTA informatie

  • Een ESTA is twee jaar geldig maar komt te vervallen wanneer je je paspoort laat verlengen,
  • De ESTA is geldig vanaf het moment van goedkeuring,
  • Alleen het verblijfadres in Amerika is achteraf nog kosteloos aan te passen,
  • Iedereen die per boot of vliegtuig naar Amerika reist heeft een ESTA nodig, ongeacht welke leeftijd,
  • Het is ook mogelijk om een groepsaanvraag in te dienen,
  • Je kunt in de twee jaar dat de ESTA geldig is Amerika meerdere malen betreden.

Hier vind je informatie over welke gegevens er gevraagd worden op het ESTA formulier.